Зачем нам нужны антиоксиданты?

10
жовт.

Навіщо нам потрібні антиоксиданти?

Написав @-net on 10 жовтня 2011.

Самые новые шаблоны Joomla на нашем сайте.
Красивые Шаблоны Joomla 2.5
Игровые шаблоны DLE
Самая быстрая Диета

АнтиоксидантыАнтиоксиданти - це речовини, природні або штучні, які можуть уповільнити або запобігти окисленню органічних сполук. Наша шкіра - це бар'єр, що захищає нас від негативного впливу навколишнього середовища: від ультрафіолетового випромінювання, механічних впливів і т.п. .. Але до 25 років починається процес старіння шкіри. Основною причиною цього явища вважається окислювальний процес, який відбувається в клітинах організму. Він викликаний взаємодією вільних радикалів, присутніх в клітинах, з киснем. Чим старше ми стаємо, тим сильніше ці радикали впливають на наші клітини. Що в свою чергу, веде до зниження імунітету і старіння. Збільшують формування вільних радикалів в організмі куріння, вживання жирної їжі, інтенсивні заняття спортом, сонячне випромінювання і забруднення навколишнього середовища.

Вчені з'ясували, що рятівниками наших клітин є антиоксиданти, які здатні нейтралізувати шкідливі вільні радикали і підтримувати їх в незначній концентрації. Дослідження також показали, що антиоксиданти сповільнюють процес старіння, знижують ризик виникнення у людини раку, серцево-судинних захворювань, м'язової дистрофії та ін.

Антиоксиданти бувають різні. Ендогенні виробляються в самому організмі (наприклад, жіночі статеві гормони, коензим Q, ферменти супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіонпероксидази і т.д.). Екзогенними надходять з їжею (наприклад, вітамін С, селен, флавоноїди і т.д.).

Під дією вільних радикалів можуть також окислюватися і руйнуватися великі молекули полісахаридів, що утворюють слизувата речовина, яка служить мастилом для суглобів. Таким чином, вільні радикали можуть викликати і захворювання суглобів.

Крім радіації утворення вільних радикалів сприяє неправильне харчування. Запобігти утворення вільних радикалів шляхом об'єднання вільних електронів в пари може додавання в харчування антиоксидантів.

Чотири найважливіших антиоксиданту в боротьбі з вільними радикалами служать нашому омолодженню і підтримання здоров'я всіх клітин. Це вітаміни а, е, з і селі.

Найбільш відомі антиоксиданти:

- Вітамін А, або каротиноїд, міститься в моркві, гарбузі, брокколі, солодкій картоплі, помідорах, капусті, персиках, абрикосах, тобто в яскравих, кольорових овочах і фруктах;
- Вітамін С
- це цитрусові (апельсини, лимони і т. п.), зелений перець, брокколі, зелень (петрушка, кріп, салат), полуниця, томати;
- Вітамін Е, знаходиться в горіхах, цільнозернових, рослинному маслі, печінці, оливках;
- Селен, магній, містяться в рибі, молюсках, червоному м'ясі (баранина, яловичина), яйцях, курці, часнику;
- Флавоноїди - природні речовини, що містяться в сої, червоному вині, червоному винограді, гранаті, журавлині, зеленому чаї;
- Лікопін, міститься в помідорах, рожевому грейпфруті, динях;
- Лутеін, знаходиться в темно-зелених овочах, таких як капуста брокколі, ківі, брюссельська капуста, шпинат;
- Лігнано, містяться в насінні льону, кунжуту, гарбуза, вівса, ячменю, жита.

При використанні матеріалів сайту, обов'язкове активне посилання на www.a-net.com.ua

Додати коментар

У вас недостатньо прав для додавання коментарів.
Можливо, вам необхідно зареєструватися на сайті.

Захисний код
Оновити

067 160-40-52
050 131-75-33
044 229-65-88
без вихідних

Київ, вул. Миколи Лебедєва, 14а

Наші товари

Виробники обладнання

Акции и Скидки!